onsdag 22. januar 2020

"Voldtekt" uten vold - utvidelse av begrepet voldtekt

Begrepet voldtekt er for tiden under sterk utvidelse, og det i kretser som står lovgiverne nær. Om de mest hysteriske får det som de vil, kan den dagen komme da vi knapt kan se på noen, kvinne eller mann, uten at det kan bli regnet som uønsket seksuell oppmerksomhet, seksuell trakassering eller til og med voldtekt.

I følge Djupedalsutvalget er «seksuelt ladet stirring» en av de vanligste formene for seksuell trakassering. Noen kaller det voldtekt. Så vær forsiktig når du ser på andre. (Øystein Djupedal var fra SV).

I enkelte kretser snakker man nå om «stirrevoldtekter». Man «voldtar» noen med blikket. Det er en saftig utvidelse av begrepet «voldtekt». Utvidelsen av voldtektsbegrepet er "gefundenes Fressen" for alle som vil trakassere andre med falske anklager.

Ungdomsgjenger i Oslo har tatt «politioppgaver» i egne hender og begynt å gi straff i form av «bøter» til «stirrere»; dvs. til alle som ikke vil slå blikket ned. Gjengene har funnet seg enda en inntektskilde. «Bøtene» blir drevet inn med trusler og vold. En viss støtte volden kan gjengene finne i Djupedalsutvalgets utredning. Utvalget slår fast at "seksuelt ladet stirring" er en krenkelse som bør få følger, mens gjengene altså går et steg videre og "bøtlegger" alle former for stirring - "seksuelt ladet" eller ikke.

I de politisk korrekte kretser har de forresten svært lenge hatt «voldtekter» uten vold. Det er mange år siden de utvidet begrepet «voldtekt» til også å omfatte såkalte «sovevoldtekter». 

"Nettvoldtekter" kan man av og til lese om på NRK tekst-TV. Uskyldige ofre kan bli "voldtatt" over nettet av forbrytere som sitter i nabolaget eller på den andre siden av kloden! 

De Korrekte er for tiden svært opptatt av slike kvasivoldtekter. Så lenge man holder praten gående om "nettvoldtektene" o.l., slipper man å vende oppmerksomheten mot det som virkelig er voldtekter. De Korrekte med AP i spissen simpelthen elsker å begrave seg i ord, ytringer, definisjoner og nytale for på den måten å kunne se helt bort fra det som foregår her ute i virkeligheten.

For tiden ser det ut til at nye typer av ikke-voldelig adferd, eller ren passivitet (på ordplanet), kan bli føyd inn under begrepet voldtekt. Flere pressgrupper går hardt inn for det. Det blir lagt opp til at skriftlig eller muntlig avtale må inngås før lovlig samleie kan finne sted. Om det går etter planen, vil du kunne bli dømt for voldtekt hvis dere ikke fører noen «dialog» eller samtale like før og under et samleie.  

Hun traff han i baren. Hun ble med på rommet, la seg på senga, gjorde ingen motstand, var helt passiv, sa ingenting. Etterpå begynte hun å føle seg dum og krenket, gikk til politiet, fikk han dømt for voldtekt, 5 år i fengsel.

Neste gang han så henne satt hun midt inne i en flokk av fnisende unge kvinner. "Der kommer voldtektsforbryteren", sa hun. Det utnavnet måtte han leve med resten av livet.

Her kan vi reise flere spørsmål; f.eks:
1. Bør det han (eller eventuelt det hun) gjorde være straffbart?
2. Bør det kalles for voldtekt?

Svaret på det siste spørsmålet bør iallfall være et klart nei, for det ble ikke utøvet noen vold.