onsdag 22. januar 2020

Rasisme; et ord som er mye misbrukt

© See terms

«Venstresidens» frontfigurer liker godt å tøye begreper slik at de får en annen eller mer vidtrekkende betydning enn før. De kan kalle vanlige, fredsæle og omgjengelige mennesker for rasister, selv om vanlige kvinner og menn opplagt ikke er det. Den som lager slike løgner eller ordutvidelser, får vist sin forakt for ordenes rette betydning, for det norske språket og for sann og ærlig tale. I et miljø dominert av nytalere, kodetalere og bedragere, vil han høste beundring og respekt.

De som i noen år har fulgt med i språkutviklingen, vet at et sterkt utvidet rasismebegrep lenge har vært brukt av talsmenn for «venstresiden»; radio, TV og papiravisene inkludert. Tilhengerne av begrepsutvidelsen, som også er en begrepsforfalskning, klarer å se «rasisme» så å si i alt og alle, over alt, også i slikt hvor det ingen rasisme finnes. Stortingsvedtaket fra 1970 årene om å utvide "kulturbegrepet", har banet vegen for mange andre utvidelser.

Politisk korrekte og falske anklager om rasisme, kan være ødeleggende for dem det går ut over. Det har vi sett flere eksempler på. Men å se enkelte mennesker gå til grunne, ser ut til å være en inspirasjon for både små og store aktivister på «venstresiden».

Fra sin redaktørstol i Dagbladet, langt oppe i etasjene i Akersgata, «så» Marie Simonsen rasisme da ambulansesjåfør Erik Schenken skulle hente en somalisk mann som hadde falt om i Sofienbergparken. Med trykksverte, falske anklager, bullshit og usannheter i hundretusenvis av eksemplarer, klarte den selvrettferdige Marie Simonsen og andre fra «venstresiden» å drive ambulansesjåføren inn i så dyp fortvilelse at han holdt på å ta livet av seg. «Det verste er når man sitter med hagla i munnen og lurer på hvorfor man ikke trekker av», sa han etterpå.

Han var ingen rasist. Dagbladet ble felt i Den europeiske menneskerettsdomstol. Bladet, som ellers er svært opptatt av menneskerettigheter og menneskerettsdomstolen, skrev lite om denne fellelsen. (Mer om saken i en artikkel av frilansjournalist Anki Gerhardsen i Aftenposten 27.3.2018).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.