onsdag 22. januar 2020

Støre med rettsprinsipper fra lenge før hekseprosessenes tid

Ifølge «venstresidens» nye rettsprinsipper («Lex Jonas Gahr Støre») skal den som varsler eller anmelder seksuell trakassering eller en «voldtekt», bli trodd på at noe galt eller ulovlig har funnet sted. (Voldtekt kan være så mangt. Begrepet er blitt sterktutvidet i det siste.) Etter en klage eller anmeldelse (for voldtekt, drap, terrorisme eller hva det måtte være), skal det bli opp til den arme anklagede eventuelt å bevise sin uskyld.

At hvem som helst kan anklage, at hvem som helst kan anklages, og at den anklagede må bevise sin uskyld for å unngå straff, er en barbarisk rettsordning som vi ikke har hatt i Norge siden lenge før hekseprosessenes tid.

Dette forferdelige prinsippet, at den anklagede skal regnes for skyldig, var noe Jonas kom med da det kokte som verst under #MeToo-kampanjen og Giske-saken. Han hevdet at #MeToo førte til et paradigmeskifte og var som vanlig veldig veldig snar til å snu kappen etter vinden. Et paradigmeskifte vil vi få hvis «Lex Jonas Gahr Støre» blir stående. Det vil bli et paradigmeskifte fra det siviliserte til det barbariske.

Støres nye rettsregel vil kunne gjøre ende på en av grunnpilarene i et sivilisert samfunn – nemlig prinsippet om at samfunnet skal regne den anklagede for uskyldig til det motsatte er bevist. Etter Støres prinsipper vil dommerne bare i liten grad måtte interessere seg for om den tiltalte virkelig har gjort det han blir beskyldt for. Det interessante blir om han klarer å bevise at han er uskyldig.

Den nye regelen vil lett slå ut i et økende antall falske anmeldelser med et økende antall forfølgelser på falskt grunnlag som resultat.  Rettsapparatet og straffeforfølgelsen blir i stor grad stilt til rådighet for løgnere; et sikkert tegn på et samfunn i forfall.