søndag 26. januar 2020

Globalister / imperialister

I vår moderne tid blir imperialistene ofte kalt globalister.

Globalister, en tysk og to norske © See terms


Imperialister vil lage imperier. Det vil globalistene også, (men de vil ikke si det til "utenforstående"). 

Både imperialister og globalister vil legge land og nasjoner under seg, og de vil styre sine imperier/"sin verden" fra sentralt hold. De vil ikke ha selvstendighet for de enkelte nasjonene eller for nasjonalstater. Mange folk og nasjoner har blitt underkuet og utnyttet av imperialister opp gjennom tidene. Globalistene er fordekte imperialister og vil samle hele verden til ett imperium.  

Det, at ett folk, noen få mennesker eller bare ett menneske, skal herske og regjere over alle andre og over flere nasjoner, er en ide’ og en organisasjonsform som har voldt mye elendighet opp gjennom tidene. Likevel ser vi i dag tydelige utslag av en hensynsløs globalisme fra sentralt hold f.eks. i EU og FN. Globalistene lager overnasjonale regler som overstyrer og eleminerer regler gitt av folkene i nasjonalstatene. Lover og regler gitt på demokratisk vis, må vike. (Jfr. vår såkalte "NAV-skandale"). Demokratiet i alle EUs og i alle FNs medlemsland blir sakte men sikkert tvunget på retur.

Britene har fått nok av det. Etter en løsrivelsesprosess som varte i over tre og et halvt år, går de ut av EU. Nå snakker de om:
  • to restore democracy
  • to make our own laws
  • to control our own borders
  • to trade and cooperate as a free nation with any country in the world

Flat organisering, med frie, lilkeverdige og likestilte mennesker og frie og likestilte nasjoner "skulder ved skulder", er ikke noe for imperialister/globalister. Nei, de vil organisere og rangere vertikalt - helst med hele verden i én pyramide - med bare ett menneske, eller noen få, helt der oppe på toppen. Resultatet blir milliarder av mennesker som avmektige treller langt nede på grunnplanet.

Hitler og nazistene respekterte ikke nasjonalstatene. De brøt seg inn over nasjonalstaters landegrenser, avsatte regjeringer og avviklet nasjonal suverenitet i mange land, blant annet i Norge. Nazistene var imperialister og ville, som alle andre og tidligere imperialister, legge andre under seg. De utvidet Tyskland med vold og militærmakt til «Das Grossdeutsche Reich», og de hadde planer om videre utvidelser.

De mest stormannsgale og maktgale av dem var globalister. De så for seg at de / «arierne» skulle herske over hele kloden. Tegningene for den nye «verdenshovedstaden» deres var godkjent av Hitler. Den skulle hete «Welthauptstadt Germania», (Berlin). Hitler likte nok tanken på å bli et globalt midtpunkt og en diktator for hele verden. I dag er det andre som sysler med globalistiske tanker som lilgner stygt på noen av de som Hitler haddde. 

Han ble gjennomskuet av flere, bl.a. av Charles Chaplin:

En globalist, Charles Chaplin, alias Adolf Hitler, i filmen Diktatoren


OBS! Det bor en "skap-Hitler" i mange globalister.