torsdag 7. april 2016

Nett-troll

I VG 3.12.2015 maner Katinka Riksfjord Sporsem til kamp mot nett-trollene. Hun er kommunikasjonssjef i Tankesmien Agenda. Marte Gerhardsen (AP) er leder.

Et troll er et slags umenneske, et utyske, eller noe henimot en demon. Det er helt vanlig at talspersoner for «venstresiden» prøver å demonisere sine motstandere. Det skinn av hjertegodhet, omsorg og edelhet som Agenda og andre i PR-bransjen prøver å omgi «venstresiden» med, slår store sprekker når man går dem nærmere etter i sømmene.

I en artikkel i VG 3.12.2015 skriver Katinka at hun oppdaget at en slektning av henne kom med det hun kaller hatytringer mot AP på nettet. Hun advarer mot slike ytringer, selv om de, som hun sier, kan ligge innenfor ytringsfrihetens grenser.

Katinka forteller at noe av det slektningen hennes sier, kan avfeies som «vas fra et nett-troll».

Ordet nett-troll ble fort et populært moteord, særlig i de «toneangivende kretser» på «venstresiden». Det bærer preg av å være et kodeord, for det er tildekkende, vill-ledende og løgnaktig.

En seglbåt er en båt, og en personbil er en bil. Etter vanlige norske språkregler skulle et nett-troll være et troll. Men et nett-troll er ikke et troll. Slektningen hennes, som den selvrettferdige Katinka omtaler svært nedsettende i landets største avis, er, som vi alle vet, ikke et troll, men et menneske.

Hvilken agenda har så Agenda? Å demonisere alle som tar til orde mot alle skjellsordene og usannhetene som blir servert fra de skinnhellige og «toneangivende kretser» på den såkalte «venstresiden»?

Hvis Agenda, AP, SV og andre vil ha et rensligere debattklima, bør de begynne med å feie for egen dør. De sprer sine vill-ledende og avskypregede ytringer i statsstøttede massemedia og til et langt, langt større publikum enn hva Katinkas slektning gjorde. Han prøvde seg med noen utsagn på Internett.

Neste: Netthatere og digitale nabokjerringer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar