torsdag 7. april 2016

Holdninger, si ikke meninger

Kodeordet «holdninger» ble et moteord blant politikere, særlig på «venstresiden», for flere tiår siden. Holdningsendringer må til. Det får vi fortsatt ofte høre i media.

Når de i AP og SV snakker om våre gale holdninger, er det som regel ikke holdninger i vanlig forstand, med lutende rygger og nedsunkne brystkasser de sikter til.

Holdninger er et kodeord som oftest betyr meninger, eller et sett av meininger, når det blir brukt av politikerne og deres støttespillere i aviser, radio og TV.

Det er vel fortsatt en nokså rotfast oppfatning blant de fleste av oss som bor i Norge, at vi fritt kan mene noe, og at vi kan mene hva vi vil. Denne oppfatningen tør AP og SV neppe utfordre helt åpenlyst foreløpig. Angrepene mot meningene og mot meningsfriheten vår, skjer derfor mer eller mindre godt skjult og med kodetale. 

De kan jo ikke si rett ut at de gjennom sine massemedier går til massive angrep på meningene og meningsfriheten vår. Derfor skal det hete seg at det er gale «holdninger» som blir angrepet og «rettet opp».

De politisk korrekte maktdyrkerne på «venstresiden» kan anse holdninger og meninger som gale og bekjempe dem med en flom av ytringer gjennom skole, presse og kringkasting. Eller de kan gå et skritt videre og erklære «de gale holdningene» våre som sykelige. Dette vil gi dem muligheter til å spille rollen som velmenende og uendelig hjertegode velgjørere og sjeledoktorer. Slikt rollespill er typisk for og godhetstyranner.

De kan gå ut og late som om de vil helbrede oss alle fra våre indre skavanker og lidelser. Samtidig prøver de å kneble oss og å frata oss meningene våre, meningsberettigelsen vår og ytringsfriheten vår.

Et gigantisk hykleri kan få utfolde seg.

Ervin Kohn sier at «vi må gripe inn når vi ser at noen har vondt i holdningene sine». (Jfr. Knut Almås i Aftenposten 2.2.2016). Å ha vondt er et første tegn på sykdom, og hvordan ser Kohn at noen har vondt i «holdningene» sine? 

Jeg tror mange vil betakke seg for slike inngrep som Kohn legger opp til. Disse inngrepene (angrepene på friheten vår) blir rett nok markedsført av personer som prøver å omgi seg med en parfyme av grenseløs nestekjærlighet og uendelig godhet. Falskheten og skuespillet gjør likevel ikke inngrepene og angrepene mot ytrings- og meningsfriheten vår til noe annet enn meget stygge overgrep.Neste: Holdningskampanjer, si ikke meningskampanjer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar