mandag 24. april 2023

Obligatorisk hykleri sprer seg fra de politiske partiene

I partier som AP forventer de at du holder deg til partiprogrammet og ikke kommer med tanker eller utsagn som bryter med konsensus. Der, som ellers, gjelder det gamle visdomsordet: Når du er med ulver, må du tute som en ulv. 

Medlemmer i de fleste partier må av og til – av ren partilojalitet – stå fram og si noe som de ikke mener. Med det gjør de seg til hyklere. For dem som vil  klatre i partihierarkiet, er slik hykling obligatorisk.

Det obligatoriske hykleriet i partiene, ser i våre dager ut til å spre seg ut over hele samfunnet. Stortingets utvidelse av «hatparagrafen» kan føre til at man i visse tilfelle får plikt til å si mann om det vi ser er en kvinne. Eller jente om det vi ser er en gutt. Vi blir tvunget til å lyge.

Stortingspolitikerne har med vedtakelsen av "hatparagrafen" vist oss et helt forferdelig lovprinsipp: De kan tvinge oss alle, 5 millioner nordmenn, til å si noe vi ikke mener. Vi kan tvinges til å bruke gale ord eller de korrektes kodeord og nyord om det vi ser rundt oss. Vi kan tvinges inn i løgn og hykleri. 

Prinsippet baner vegen for å gi nye lovbestemmelser med krav om obligatorisk lyging, kodetale og hykleri i mange sammenhenger.

Hva blir det neste?

At vi skal si «god forretningsdrift» når vi ser åger av verste merke?

At vi skal si ja! Ja! Ja! når vi mener nei, nei, nei? 

At vi skal si AP ved stortingsvalgene når vi mener noe helt annet?

At vi, som i Russland, skal si "militære spesialopreasjoner" når vi mener krig?

Ordninger og lovvedtak med tvang til slike løgner ligger ikke så veldig langt unna.

Jeg minner om at myndighetene i mange land med trusler har gitt velgerne sine plikt til å stemme på regjeringspartiene. Folk har måttet nikke, bukke og skrape, klappe og danse for forferdelige diktatorer som med trusler om grusomme straffer hadde tvunget dem inn i hykleriet. Diktaturstater fins fremdeles, og Norge er ikke lenger like fritt og demokratisk som før. 

Med lovgivning og trusler om straff kan norske politikere i dag tvinge oss alle til å lyge og til å hykle. 


Mer om skeiv seksualitet og skeiv politikk:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.