onsdag 4. august 2021

Utvidede begreper og falske anklager

Løgnere kan ofte komme med falske anklager. Å anklage en gris for å være en sau, er en falsk anklage. Å kalle ei geit for en sau, vitner heller ikke om noen stor trang til å snakke sant.

Løgnere kan kalle alle for sauer
© See terms


1. Generelt

Stortinget har gjort en stor og viktig innsats når det gjelder utviding og forfalskning av begreper. Se eksempel: "Det utvidede kulturbegrep".

I en flokk av løgnere og kodetalere eller nytalere kan man naturligvis lett bli enige om å bruke for eksempel ordet sau i en videre betydning enn det som er vanlig på godt og alminnelig norsk. I en slik løgnerflokk kan de bli uttrykkelig eller stilltiende enige om f. eks. å kalle alle sauer, geiter og griser for ... sauer.

(Løgnere og kodetalere kan selvfølgelig i prinsippet bli enige om hva som helst, hvis det passer dem. De kan for eksempel bli enige om å kalle menn for kvinner, krig for fred, galt for rett, høyre for venstre osv.)

Men tilbake til eksemplene om sauer, geiter og griser: Når kodetalerne blir enige om å kalle
alle de tre dyreslagene for sauer, har de, seg imellom, utvider begrepet sau til å omfatte også geiter og griser. Vi kan også si at de gjør ordet sau til et kodeord for alle de tre dyreslagene.

I hyklernes og løgnernes gemene flokk kan de selvfølgelig også glatt si seg enige i at alle sauer, geiter og griser virkelig er sauer. Ja, ved festlige anledninger og når stemningen er høy, kan de sogar komme til konsensus om at alle skapninger utenfor deres egen flokk, virkelig er sauer - eller det som verre er.

Så kan de, løgnerne, - i flokk og i fellesskap - more seg med å skjelle ut de fleste andre for å være noe de ikke er. Skjellsord, hån og trusler kan gytes ut – og det fra en intens løgnermobb som påstår at de har definisjonsmakten.

Å anklage noen for å være noe de ikke er; det er selvsagt å komme med falske anklager.

2. I norsk politikk

I Arbeiderpartiet, SV og andre partier har de i mange, mange år utsatt store deler av befolkningen for hån, utskjelling og falske anklager. Partiene har flittig benyttet seg av uredeligheten med å utvide begreper. De har utvidet og misbrukt ord som rasist, nazist og fascist (og mange andre ord) til å lage mange gale påstander og falske anklager. Aktiviteten med utviding av begreper, brennemerking og falske anklager mot uskyldige mennesker, ser forresten ut til å gi mest mersmak og best psykoterapi på den såkalte liberale venstresiden.

I de politisk korrekte kretser kaller de ikke bare de ekte rasistene for rasister. Ethvert menneske som tør komme med åpen kritikk av deres politisk «korrekte» standpunkter kan stå i fare for å bli stemplet, trakassert og kalt for noe så lite flatterende som rasist, nazist, fascist, populist osv.

Det gjelder alt og alle; fra lille Kari og Ole i barneskolen til pappa eller mamma med matpakken i kantina; fra de trakasserte studentene som ville lære å lage kunst på Kunsthøgskolen i Oslo, til oldefar og oldemor som tør snakke om den gangen de vågde livet for Norges frihet - i kamp mot landsforrædere og invasjonsstyrker fra lenger sør i Europa.

Vi kan alle stå i fare for å bli ofre for falske anklager, hån og trakassering; og det fra en temmelig hensynsløs og politisk korrekt mobb som påstår de er tilhengere av ytringsfrihet - og som hevder at de har definisjonsmakten. Dvs. makten til å bestemme hva alle våre ord betyr.


Men om du kaller en gris for en sau, så er den likevel en gris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.