onsdag 4. august 2021

Falske påstander om hat

Begrepet hat er blitt sterkt utvidet og blir brukt i tide og utide.

Ekte hat kan man selvsagt alltid med rette kalle for hat, men man kan også – på løgnaktig vis – kalle mye annet for hat.

Kritikk av «venstresidens» aktivister og deres voldelige og ekskluderende metoder, stempler de ofte som hat eller som "hatefulle ytringer". Slike ytringer kan være straffbare. Med falske påstander om hat, vil aktivistene true motstanderne sine til taushet og underkastelse.

Enkelte menneskers taushet, tvil eller kritikk av «vedtatte politiske sannheter», kan imidlertid i våre dager også bli kalt for hat. «Venstresidens» hauker og aktivister kan beskylde de som ikke applauderer dem, men som tier og tviler, for å være hatere. Man skal tvinges til å underkaste seg, til å hykle, applaudere og late som om man er begeistret for alt som kommer «venstresiden» og fra andre som må regnes for politisk korrekte.

Aktivister og motstandere av ytringsfrihet har nær kontakt med Stortinget. De presser på for å få lovgiverne til å gjøre straffelovens tøyelige begrep «hatefulle ytringer» så vidt og omfattende som mulig. Med et utvidet begrep for hat på plass i loven, kan AP og SVs foregangsfigurer, hauker og aktivister få truet, trakassert, kriminalisert og straffet mange flere enn før.

«Venstresiden», haukene og aktivistene vil ha straffen til å falle, ikke bare over de egentlige haterne, men også over de uskyldige tvilerne og over mange andre.

Ytringsfriheten og uskyldige mennesker er under angrep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.