onsdag 26. august 2020

Samrøre mellom høyresiden og "venstresiden"

Samarbeid mellom rike storeiere og «toneangivende kretser» på «venstresiden»

AP formann Støre og Rimi-Hagen © See terms

Både Rimi-Hagen og Støre, AP-formannen, er grunnrike storaksjonærer, mangemillionærer og arbeidsgivere. De har felles interesser: Profitt og profitt. Under stortingsvalgkampen i 2017 kom det fram at de to ville gå sammen om å investere i boligprosjekter. Begge hadde selvfølgelig boliger nok fra før, men utsiktene til å gjøre seg en lettvint fortjeneste, var gode. Det var vill boligspekulasjon, særlig i Oslo. (En av boligspekulantene hadde kjøpt seg over 32500 boliger - mest for videresalg og med bankenes hjelp, naturligvis).

Det er ikke bare Rimi-Hagen som har nære bånd til Støre og hans krets. Rikfolk og små og store profittjegere har lenge svermet rundt AP-ledelsen. Det «øvre sjikt» på «venstresiden» har ikke likt å blande seg med hvem som helst, men den typiske overklassen har vært velkomne blant partitoppene og i partienes styrende organer. Godtfolket fra velstående familier har overtatt styringen i AP og andre partier på «venstresiden» for lenge siden, og så har godtfolket og de prektige i AP og SV delt ut lukrative oppdrag, tilskott, kvoter, løyver, andre privilegier og direktørstillinger til sine venner og bekjente. (Flere milliarder bare i «pressestøtte» til «aviser» (dvs. til aviseiere) i løpet av noen år).

Kommer disse prektige og mektige AP-folkene og resten «venstresiden» fra en samfunnsgruppe som består av de underpriviligerte, de fattige, bortglemte, utstøtte og foraktede? Hører de til blant slike miserable og undertrykte mennesker som en gang hadde sine utsendinger sittende på den virkelige venstresiden - til venstre for ordstyreren i det franske midlertidige parlamentet?

Nei! De kommer fra samfunnets øvre og «toneangivende» sjikt, overser «småfolk» og er frekke nok til å kalle seg for «venstresiden». De er svært falske, selvgode og fordømmende.

AP-rekrutter: