onsdag 26. august 2020

Korrumpering av «eliten» på «venstresiden»

De førende kretser på "venstresiden" ble etter hvert til noe som liknet mer og mer på "høyresiden".


Begrepet «høyresiden» ble opprinnelig brukt om dem som satt til høyre for ordstyreren i det midlertidige franske parlamentet i tiden rundt den franske revolusjon (1789-99). Der satt representantene for etablissementet: de rike og mektige, adelsmenn, biskoper, hensynsløse pengeutlånere osv.

"Venstresiden", bønder og "folk flest", fattige og undertrykte, satt til venstre for ordstyreren.

Adelen, føydalherrene og godseierklassen i Russland i tiden før den russiske revolusjon, kunne man med stor rett kalles for en slik «høyreside». De var rike, og de var det på bekostning av andre mennesker.

Under borgerkrigen og revolusjonen i Russland kjempet kommunister og sosialister for de fattige og undertryktes sak. Etter maktovertakelsen ble kommunistene/sosialistene ganske fort korrumpert og falt inn i en rolle som lignet den deres motstandere, den tidligere overklassen, hadde hatt.

Når «eliten» på «venstresiden» har kommet til makten ett eller annet sted, har det igjen og igjen vist seg at de blir korrumpert. "Venstresidens" «toneangivende kretser» utstyrer seg med privilegier, og begynner å likne mer og mer på den egentlig «høyresiden».