onsdag 26. august 2020

"Arbeidsplassene" - et kodeord for "bedriftseierne"

Kodeordet “arbeidsplassene” er et svindelverktøy som AP har brukt mye. Når deres representanter snakker om å gi penger eller midler til “arbeidsplassene”, betyr det naturligvis ikke at penger skal gis konkret til de virkelige og fysiske plassene hvor arbeidere står og går; (men det skal høres konkret og jordnært ut.)

Å gi penger / tilskott / midler /overføringer til “arbeidsplassene” betyr å sette penger inn på konto til de som eier arbeidsplassene. Eierklassen jubler! Det er ikke sikkert at arbeiderne får en rød øre.

Store summer har i årenes løp blitt overført fra arbeidsfolk og skattebetalerne via statskassen til kapitaleierne / bedriftseierne. "Bedriftseierne" kan være selskaper som holder på å gå konkurs, men disse selskapene kan igjen være eid av styrtrike storaksjonærer som i siste instans nyter godt av overføringene fra det offentlige. 

Rikfolk / høyresiden har mottatt milliarder. Kodetalen om at pengene blir gitt til arbeidsplassene, blir brukt for at overklassens melking av arbeidere og skattebetalere ikke skal bli for åpenlys.

Forskjellene i samfunnet har økt kraftig og øker fortsatt. Forbitrelsen over bedraget øker også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.