lørdag 19. mars 2016

Prøv deg som kodemaker. Ikke flyktningebølge, men ???
En liten advarsel:

Hvis du prøver deg som kodemaker, tar du et steg på en veg henover mot løgnen, uvirkeligheten, okkultismen og barbariet. For det du nå skal gjøre, er å skjule en del av sannheten, for så å kunne vill-lede, lure eller bedra noen av dine medmennesker.

Selv om kodelaging og lureri kan gi mersmak, håper jeg du vet å stoppe i tide.

Men til oppgaven: Her er bakgrunnen for den:

Det er snakk om en flyktningebølge. Flyktninger og andre har strømmet inn over grensene til land i Europa. Mange har også kommet til Norge.

Ordet flyktningebølge er neppe nytt i landet vårt. Iallfall er det ganske naturlig for de fleste å kalle det vi har sett, for en flyktningebølge. Ordet har også vært brukt mange ganger i aviser og på TV.

Nå kommer det for en dag at mange politikere ikke liker dette ordet. De har kommet i knipe. Selve flyktningebølgen kom så brått på at de ikke hadde fått laget seg noe godt og tilstrekkelig tildekkende og vill-ledende kodeord for fenomenet.

Nå bærer jo ordet flyktningebølge rett nok et tydelig preg av å være et tildekkende kodeord allerede, men det er altså ikke tildekkende og vill-ledende nok. Det gjelder å finne på noe som er verre.

Ordet flyktningebølge er kodepreget, tildekkende og vill-ledende fordi det kan få oss til å tro at det bare er flyktninger som befinner seg i denne bølgen. Men det er det ikke. På BBC, som ikke er så tarvelig usaklige og så latterlig manipulerende som for eksempel TV2 og NRK, snakker de temmelig konsekvent om "a wave of migrants and refugees". (En bølge av migranter og flyktninger). Det burde også vi gjøre.

På NRK Dagsrevyen 24.10.2015 var talskvinne Olaug Bollestad i KrF helt fortvilet. «Det er ikkje ei bylgje», sa hun.

Bollestad fra KrF hadde likevel ingen innvendinger mot det opplagt vill-ledende første leddet i ordet flyktningebølge. Hun, som andre, vil jo gjerne forlede oss til å tro at det bare er stakkarslige, men ekte flyktninger som tar seg inn i Europa. Det er først og fremst ordets annet ledd, «bølge», som må forskjønnes eller skiftes ut for å tilfredsstille KrF-politikerne og andre som hungrer etter å skjule sannheten for oss for så å kunne bedra oss.

Oppgaven din blir altså å finne et annet og mer forskjønnende og hjertevarmende ord for det fenomenet som nordmenn flest kaller en flyktningebølge. Det er antagelig først og fremst begrepet bølge i flyktningebølge som bør skiftes ut.

Når du mener du har funnet noe som er tilslørende og vill-ledende nok, kan du ta kontakt med politiske partier som AP, SV og KrF. Adressene deres finner du på hjemmesidene deres.

Hvis du kommer med noe som er både diskret og rått manipulerende, er jeg sikker på at partiene vil være deg svært takknemlige.

For et skikkelig lygeord som kan brukes til å vill-lede og bedra millioner av oss, kan politikere i KrF komme til å love deg en lønn i himmelen.

P.S.
Her har du linkene til partiene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar